Mercedeksen vapautuva ajopaikka on yksi F1-sarjan kiinnostavimmista ensi kaudelle.

Lewis Hamilton jättää hopeanuolet kauden päätteeksi siirtyessään Italiaan Ferrarin punaisiin. Brittikuski jättää taakseen lähes vuosikymmenen kuninkuusluokkaa dominoineen tallin, jonka resurssit pitävät Mercedeksen mestaruuskeskusteluissa tulevaisuudessakin.

Huhumylly Hamiltonin korvaajasta käy kovana. Tallipäällikkö Toto Wolff otti ensimmäistä kertaa kantaa siihen, mitä tallin kuskisuunnitelmat pitävät sisällään. Wolff mainitsi nimellä ainoastaan nelinkertaisen maailmanmestari Sebastian Vettelin. Saksalainen eläköityi kaksi vuotta sitten. Vettel on puhunut avoimesti voivansa palata, jos paikka huipputallissa aukeaisi. Nyt mahdollisuus olisi käsillä.

– Sebastian on hieno mies ja lajimme historian parhaimpia kuljettajia, Wolff aloitti Sky Germanyn haastattelussa.

– Minä uskon hänen olevan vieläkin todella nopea. Hän voisi kilpailla F1-sarjassa helposti.

– Meidän täytyy päättää tuota pikaa haluammeko mennä kokemus vai nuoruus edellä. Olisiko oikea ratkaisu ottaa kokemusta Georgen (Russell) rinnalle väliaikaisesti, jotta annamme lupauksillemme aikaa kehittyä?

Wolff puhuu Mercedeksen superlupaus Kimi Antonellista. Nuori italialainen on vasta 17-vuotias. Nuorukainen on tuore Formula Regional -mestari ja F2-debytantti. Antonelli hyppäsi F3-junioriluokan yli täysin.

LUE MYÖS: