F1-sarjan mestarikuljettajat Lewis Hamilton sekä Max Verstappen jakoivat kehuja Ferrari-debytantti Oliver Bearmanille.

18-vuotias britti hälytettiin tuuraamaan Carlos Sainzia, kun espanjalaiskonkari joutui umpilisäkkeen tulehduksen takia leikkaushoitoon. Bearman ehti ajaa vain yhden tunnin mittaisen harjoitussession perjantaina ennen aika-ajoja, jossa kuljettajat lyövät kaiken peliin.

LUE MYÖS: Leikkaukseen joutuneen F1-kuskin tilasta lisätietoa

Debyyttikuskin ensiesiintyminen oli ajokokemukseen F1-autolla nähden vakuuttava ja britti jäi lopulta vain 36 tuhannesosaa aika-ajojen viimeisestä osiosta. Bearmanin suoritus vakuutti seitsenkertaisen- ja kolminkertaisen maailmanmestarin.

– Autoon hyppääminen ilman yhtään harjoittelua ja suorittaminen tavalla, kuten hän oli megasuoritus. Todella vakuuttavaa, hehkuttaa Hamilton.

– Super vaikeaa hypätä autoon etenkin tällaisella radalla. Se mitä hän teki oli todella vaikuttavaa, sanoi puolestaan Verstappen.

Bearman starttaa uransa ensimmäiseen F1-kilpailuun ruudusta 11. Brittilupauksesta tuli tänä viikonloppuna sarjan historian kolmanneksi nuorin kisaviikonloppuun osallistunut kuljettaja. Häntä nuorempina kuninkuusluokassa ovat esiintyneet sarjassa tätä nykyä kisakuskeina ajavat Max Verstappen sekä Lance Stroll.

LUE LISÄÄ