F1-kausi 2024 ei startannut toivotun mukaisesti Valtteri Bottaksen kohdalla.

Suomalaiskuljettaja joutui tuomariston syyniin heti kauden ensimmäisenä päivänä. Bottasta epäillään varikkorikkeestä Bahrainin kisaviikonlopun toisen harjoituksen startissa.

Ensimmäisenä varikolta poistunut Bottas näytti ylittäneen varikon ulostulorajan ennen kuin sessio oli virallisesti käynnissä. Bottas ei lähtenyt radalle asti, mutta ajoi viivan ohi valmistautuessaan lähtöharjoitukseen.

Vastaavanlaista rikettä ei useasti nähdä kuninkuusluokassa. Rike vaikutti suhteellisen selvältä, joten jonkin sortin rangaistus on tulossa. Lähtöruuturangaistusta tuskin tarvitsee suomalaisen kohdalla pelätä, mutta rahallinen sakko matkaa todennäköisesti Sauberille Bottaksen toilailusta.

Toiset vapaat harjoitukset ovat käynnissä para-aikaa. Session nopein tällä hetkellä on Mercedeksen Lewis Hamilton.

Formula 1

@F1
🟢 FP2 GREEN LIGHT 🟢

Cars on track again 🙌

#F1 #BahrainGP

LUE MYÖS: