Red Bullin neuvonantaja sekä kuskiohjelman pomo Helmut Marko avasi viimein sanaisen arkkunsa liittyen Lewis Hamiltonin viime viikkoiseen uutispommiin.

Seitsenkertainen mestari siirtyy tulevan kauden jälkeen Ferrarille, eikä Marko malttanut olla kuittailematta Mercedeksen suuntaan. Itävaltalainen tarttui etenkin tallipomo Toto Wolffin viime vuotisiin kommentteihin, jolloin hänen maanmiehensä kertoi Hamiltonin jatkosopimuksen olevan käytännössä jo valmis.

Hamilton ja Mercedes hieroivat lopulta kuukausitolkulla brittimestarin jatkosopimusta ja Hamilton raapaisi kin nimensä kaksivuotiseen pahviin, joista toinen oli optio. Wolff kommentoi sopimuksen synnyn olleen alusta saakka pelkkää muodollisuutta, mutta kuusi kuukautta myöhemmin ilmoitettiin pitkän liiton päättymisestä. Hamilton jättikin Mercedes-optionsa käyttämättä ja päätti hypätä Maranelloon 2025.

– Siitä ei ole kovin kauan aikaa, kun Wolff sanoi, että hänen ja Hamiltonin välit ovat niin läheiset, ettei siihen mahdu edes paperin palaa, mutta Ferrari-sopimus mahtui, kuittailee Marko OE24:n mukaan.

– Näen sen heikentävän Mercedestä, siinä missä Ferrari vahvistuu. Yleisesti ottaen on uskomatona, kuinka se vaikuttaa kaikkeen osakkeiden hinnoista lähtien ja on mahtavaa, että jotain tapahtuu, sanoi Marko.

LUE LISÄÄ