Viimeiseen F1-kauteensa Ferrarin punaisissa ajohaalareissa valmistautuva Carlos Sainz kertoo tienneensä hänen ajopaikkansa olleen uhattuna.

Lewis Hamiltonin viime viikolla julkaistu Ferrari-sopimus järisytti F1-maailmaa, sillä moni ei uskonut seitsenkertaisen mestarin enää vaihtavan tallia urallaan. Samalla Charles Leclercin hiljattain julkistettu pitkä jatkopahvi Maranellon punaisissa tarkoittaa sitä, että Sainz saa etsiä itselleen tulevan kauden jälkeen uuden työnantajan. Sainzin mukaan uutinen ei ollut hänelle itselleen millään lailla sokki.

– Sisäpiiristä katseltuna tiesin asioita tapahtuvan ennen teitä, joten olin valmistautunut, sanoo Sainz RaceFansin mukaan.

Espanjalainen oli ollut toki toiveikas jatkostaan Ferrarilla, mutta ura Maranellossa jääkin neljän kauden mittaiseksi.

– Ei ole kaikkein normaalein tilanne aloittaa uutta kautta, kun tietää sen olevan viimeinen tiimin kanssa. Voin kuitenkin luvata, että Bahrainissa ajattelen vain meneväni mahdollisimman lujaa, jatkaa Sainz.

– Ja jos meillä on mahdollisuus mestaruuteen, aion yrittää napata sen, vakuuttelee espajalainen.

Sainz täyttää tänä vuonna 30 vuotta ja kertoo siitä huolimatta tuntevansa itsensä nuoremmaksi ja motivoituneemmaksi kuin koskaan.

– Tiedän arvoni kuljettajana ja ja tiedän tulevaisuudessa tapahtuvan hyviä asioita, mutta tänä vuonna yritän tehdä parhaani Ferrarin kanssa, sanoi Sainz.

Sainz oli viime kaudella ainoa Red Bullin ylivoiman kertaalleen hajottanut kuljettaja, kun espanjalainen juhli voittoa Singaporen GP:ssä.

LUE LISÄÄ