F1-talli Ferrari sekä heidän kuljettajansa Charles Leclerc ovat solmineet uuden jatkosopimuksen.

Uuden pahvin myötä monacolainen jatkaa tallissa tulevan kauden jälkeenkin, mutta uuden sopimuksen pituutta ei ainakaan tässä kohtaa vielä kerrottu. Jatkopahvi on joka tapauksessa kuitenkin ”monivuotinen”.

Leclerc on ollut pitkään mukana Ferrari-perheessä. Lahjakas monacolainen liittyi Ferrari-akatemiaan vuonna 2016 ja teki debyyttinsä kuninkuusluokassa pari vuotta myöhemmin Sauberilla. Ferrarille Leclerc siirtyi Kimi Räikkösen tyhjäksi jättämiin saappaisiin kaudeksi 2019.

Leclercin pitkäaikainen haave on edelleen saavuttaa maailmanmestaruus punaisen paholaisen puikoissa.

– Olen todella iloinen tietäessäni sen, että käytän Scuderia Ferrarin ajohaalareita monta seuraavaakin kautta, kertoo Leclerc F1-sarjan nettisivuilla.

– Tässä tallissa kisaaminen on ollut unelmani 3-vuotiaasta lähtien. Tämä tiimi on ollut toinen perheeni jo siitä asti, kun liityin Ferrari-akatemiaan 2016 ja olemme saavuttaneet niin paljon yhdessä viimeisen viiden vuoden aikana.

– Unelmani on edelleen voittaa maailmanmestaruus Ferrarin kanssa ja olen varma, että tulevien vuosien aikana saamme nauttia hyvistä ajoista tehden fanimme onnellisiksi, fiilisteli monacolainen.

Tuleva kausi on Leclercille jo Ferrari-uran kuudes ja tallikaverina jatkaa Carlos Sainz, jolla on oma sopimus kuluvan vuoden lopussa katkolla. Leclerc on saavuttanut Ferrarilla viisi voittoa, 20 paalupaikkaa ja palkintosijoituksia on kertynyt 30.

LUE LISÄÄ