Uusi F1-kausi on jo ovella. Joka vuotiset talvitestit polkaistaan käyntiin keskiviikkona Bahrainissa Sakhirin radalla.

Viime vuosina kolmipäiväiseksi tapahtumaksi muodostunut talvitestaus kertoo jälleen alkutahdit uuteen kauteen. Tallit sekä kuljettajat saavat todellisen ensikosketuksen uusiin autoihinsa, paljastaen maailmalle todelliset autot, eivät pelkkää uutta väritystä.

Kaikki kuljettajat eivät kuitenkaan pääse tositoimiin heti keskiviikkona. Red Bull sekä Mercedes ovat päättäneet pysyttäytyä vain yhdessä kuljettajassa aamu -sekä iltapäivän sessioissa. Hallitsema maailmanmestari Max Verstappen ajaa koko avauspäivän, jättäen Sergio Perezin odottamaan vuoroaan. Näin tekee myös George Russell. Mercedeksen kauden päätteeksi jättävä Lewis Hamilton nähdään autossa vasta torstaina.

Sauberin Valtteri Bottas hyppää kilpurin puikkoihin heti yhdeksältä. Suomalaiskuljettaja ajaa jatkostaan tällä kaudella, sillä sopimus tallin kanssa uupuu vielä. Iltapäivällä Bottas tekee tilaa tallikaveri Zhou Guanyulle.

Talvitestit ajetaan keskiviikosta perjantaihin. Testit alkavat joka päivä kello 09:00 Suomen aikaa ja päättyvät 18:00.

Tässä keskiviikon kuljettajajärjestys:

Red Bull: Verstappen
Mercedes: Russell
Ferrari: Leclerc/Sainz
McLaren: Piastri/Norris
Aston Martin: Alonso/Stroll
Alpine: Ocon/Gasly
Williams: Albon/Sargeant
RB: Tsunoda/Ricciardo
Sauber: Bottas/Zhou
Haas: Magnussen/Hulkenberg

LUE MYÖS: