Ruotsin MM-rallin iltapäivän erikoiskokeet ovat käynnissä ja kilpailun 13:s erikoiskoe on takana. Nopeinta vauhtia lasketteli ihanteellisissa talviolosuhteissa Hyundain Thierry Neuville.

Rovanperän kilpailu meni perjantaina pilalle ja lauantain agendana on ollut vain kruisailla läpi ja säästellä autoa sekä renkaita sunnuntaille. Suomalainen löysi kuitenkin mukaviakin asioita pätkällä, jonka Rovanperä voitti power stagen muodossa vuonna 2022, jolloin suomalaistähti myös voitti koko rallin.

– Ihan ok, mutta paljon putsaamista. Linja on todella kapea ja takana tulevilla se on runsaasti leveämpi. Yritin olla tappamatta renkaita, jotta loppupätkät on mukavampi ajella, sanoi Rovanperä.

Rovanperä sekä kartanlukija Jonne Halttunen ehtivät heittää myös faneille terveisiä ajohommien lomassa.

– Oli kannustusjoukkoja tien varressa, mikä on aina hienoa, että Jonne vähän vilkuttelikin niille, jatkoi Rovanperä suomeksi.

Turvalliseen johtoon lauantaina päässyt Esapekka Lappi koittaa vain säästellä renkaita ja autoa. Lapin ja Rovanperän tehtävä on samankaltainen, paitsi että Lapilla on isot panokset vielä pelissä. Etenkin illan viimeiselle pätkälle tarvitsee vielä olla piikkiä kumissa jäljellä, kun Uumajan yleisöerikoiskoe on todella jäinen.

– Joo joo, kaikki kontrollissa tähän mennessä ja tämä on aikamoista renkaiden säästelyä. Me tarvitsemme niitä vielä viimeisellä pätkällä, joka on pelkkää jäätä, tuumasi Lappi.

Lauantain kakkospaikan taistelussa Elfyn Evans sai hieman kiinni Adrien Fourmaux`ta. Kaksikon välinen ero on tässä kohtaa 13,2 sekuntia.

Lauantaina ajetaan vielä kaksi erikoiskoetta ja EK14 käynnistyy kello 17:38 Suomen aikaa. Kilpailun kokonaistilanne alla.

Ruotsin MM-rallin tilanne, EK 13/18

 1. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai
 2. Adrien Fourmaux, M-Sport Ford +1:14,2
 3. Elfyn Evans, Toyota +1:27,4
 4. Thierry Neuville, Hyundai +2:39,7
 5. Oliver Solberg, Skoda (WRC2) +3:06,8
 6. Sami Pajari & Enni Mälkönen, Toyota (WRC2) +4:04,0
 7. Roope Korhonen & Anssi Viinikka, Toyota (WRC2) +4:10,7
 8. Georg Linnamäe, Toyota (WRC2) +4:13,0
 9. Mikko Heikkilä & Kristian Temonen, Toyota (WRC2) +4:19,2
 10. Lauri Joona & Janni Hussi, Skoda (WRC2) +5:03,5

  Grégoire Munster, M-Sport Ford +7:48,0
  Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota +49:34,2
  Ott Tänak, Hyundai +50:10,4

LUE LISÄÄ