Mercedeksen pitkäaikainen tallipäällikkö Toto Wolff nähdään tutulla tontilla jatkossakin, kun itävaltalainen ilmoitti maanantaina jatkosopimuksestaan.

Tallin toimitusjohtaja, tallipomo sekä kolmasosaomisaja jatkaa tehtävässään ainakin seuraavat kolme vuotta. Wolff siirtyi Mercedekselle Williamsilta vuonna 2013 ja pääsi jo heti seuraavalla kaudella juhlimaan ensimmäistä hybridiaikakauden mestaruuttaan saksalaisvalmistajan tallipomona. Tallimestaruuksia on Wolffin aikakaudella kertynyt yhteensä mojovat kahdeksan kappaletta.

Jatkosopimus lyötiin pakettiin, kun Mercedeksen hallituksen puheenjohtaja Ola Källenius sekä tallin pääsponsori Ineosin toimitusjohtaja Jim Ratcliffe jakoivat näkemyksensä itävaltalaisen kanssa tallin tulevaisuudesta.

– Tärkein asia on se, että me kaikki kolme luotamme toisiimme. Loppupeleissä itsekin tallin osaomistajana parasta tuottoa investoinnille on voittaminen, kertoo Wolff The Telegraphille.

– En aio roikkua asemassani, jos luulen jonkun tekevän minua parempaa työtä. Pidän huolen siitä, että ympärilläni on ihmisiä, jotka pystyvät kertomaan sen. Loppupeleissä totesimme vain, että tehdään se (voitetaan) uudelleen, sanoi Wolff.

Mercedeksen kaksi edellistä kautta ovat olleet mestaruusputken jälkeen vaikeampia. Edellinen tallimestaruus on kaudelta 2021, jonka jälkeen kuninkuusluokka on ollut Red Bullin ja erityisesti Max Verstappenin hallintaa.

LUE MYÖS