F1-sarjan hohdokas paluu Las Vegasiin päättyi noin kahdeksan minuutin jälkeen.

Kansainvälinen autoliitto FIA joutui perumaan Vegasin kisaviikonlopun ensimmäisen harjoituksen radan osoittaessa vaarallisuutensa. Ferrarin Carlos Sainz sekä Esteban Ocon kärsivät suuria vahinkoja kun radan yksi sadekaivoista petti. Asfaltti sadekaivon ympärillä musertui, lähettäen kannen vaarallisesti radalle.

Sainz ajoi radan pääsuoralla suoraan avonaisen sadekaivon päältä tuhoten autonsa. Ocon teki samoin. Alpine-kuskin vahingot ovat niin pahat, että talli joutuu vaihtamaan Oconin autoon koko rungon. Myös Sainzin autoa odottaa hurjat korjaukset.

FIA:n mukaan kyseinen vika täytyy tarkistaa jokaisen sadekaivon kohdalla varmistaakseen radan turvallisuuden. Näin ollen koko harjoitus jouduttiin perumaan. Ajoaikaa saatiin kerättyä alle 10 minuuttia.

Jatkotutkimusten mukaan useasta sadekaivosta on löydetty vastaavanlainen vika. On mahdollista, ettei perjantaina pystytä ajamaan korjaustöiden jatkuessa.

Bryson Sullivan 🇺🇲

@NaturalParadigm
Incredible close-up photo of the damage to the track surface, wow!!

📸: @KymIllman

#LasVegasGP 🇺🇸 #F1