Brasilian osakilpailun avaushetket olivat toiminnantäyteiset. Kilpailusta keskeytti kolme kuljettajaa jo ennen ensimmäistä mutkaa.

Ensimmäinen keskeyttäjä oli Ferrarin Charles Leclerc. Monacolaisen oli määrä lähteä toisesta lähtöruudusta, mutta mies ei selvinnyt edes lämmittelykierroksen puoleen väliin. Leclercin auton hydrauliikka petti täysin, lähettäen Ferrari-kuskin seinään.

Vahingot olivat liian suuret jatkettavaksi. Leclerc sai ajettua autonsa sivuun, jotta lähtö päästiin suorittamaan ilman viivästyksiä.

Itse lähdössäkin kolisi. Alexander Albon sekä Kevin Magnussen ottivat yhteen ensimmäisessä kiihdytyksessä. Tila loppui kesken ja pari kolaroi päättäen molempien kilpailut. Myös toinen Haas, Nico Hülkenberg oli mukana osumassa.

Lopulta myös Daniel Ricciardon sekä Oscar Piastrin takasiivet ottivat osumaa. Kaksikko koki kovia lähdön kolarissa. Punaisten lippujen tullessa voimaan, on talleilla mahdollisuus korjata autot takaisin ratakelpoisiksi. Toistaiseksi ei ole tietoa onnistuvatko tallit tässä.

Max Verstappen johtaa osakilpailua. Valtteri Bottas nousi lähdössä sijalle 12.