Formula 1 -kausi 2023 saatiin pakettiin sunnuntaina Abu Dhabissa. Voittoon ajoi tälläkin kertaa kolminkertainen maailmanmestari Max Verstappen.

Verstappenin sekä Red Bullin ylivoima oli mykistävää läpi kauden ja Red Bull nappasikin 21 voittoa kauden 22 ajetusta kilpailusta. Ainoa tilastotappio tuli Singaporessa, jolloin Ferrari-tallin Carlos Sainz onnistui syrjäyttämään energiajuomatallin hetkellisesti valtaistuimelta.

Red Bullin sekä Verstappenin ylivoima oli omalta osaltaan päätekijänä erikoisessa tilastossa. Autosport noteerasi 71 vuotta pitkän putken päättyneen Britannian kansallishymnin osalta, sillä kuninkuusluokassa ollaan kaasuteltu brittihymnitön kausi edellisen kerran vuonna 1952. Brittiläinen kuski tai talli ei juhlinut kertaakaan korkeimmalla korokkeella pääkilpailussa juuri päättyneellä kaudella.

Noteerattava fakta on kuitenkin se, että vaikka Red Bull on merkitty itävaltalaiseksi talliksi, on tiimin päämaja kuitenkin Englannin Milton Keynesissä, jossa energiajuomatallin kilpurit myös rakennetaan.

F1-sarjassa kaasutteli tänä vuonna kolme brittiläistä kuljettajaa sekä kolme tallia. Parhaiten sijoittui kuskeista kolmanneksi loppupisteissä ehtinyt Mercedeksen Lewis Hamilton.

LUE MYÖS: Ferrari kielsi Charles Leclercin huvit – monacolainen raivostui: ”Voi vi**u sentään”