Valtteri Bottas selvisi kärkikymmenikköön Qatarin aika-ajoissa tuomariston avustuksella.

Suomalainen ajoi loistavan kierroksen Q2-osiossa, mutta näytti jäävän juuri ja juuri kärkikymmenikön ulkopuolelle. Bottas olisi jäänyt sijalle 11, vain muutaman sadasosan jatkopaikasta. Suomalainen selviää kärkikymmenikköön ensi kertaa sitten Unkarin osakilpailun.

Miehen pudottanut Sergio Perez oli kuitenkin ylittänyt ratarajat aikakierroksellaan, joten tuomaristo pyyhki meksikolaisen kierroksen pudottaen hänet aina sijalle 15. Sessiosta putosi myös sensaatiomaisesti Ferrarin Carlos Sainz.

Espanjalainen on kaiken lisäksi tuomariston tutkinnassa. Sainz teki tuttavuutta mestaruutta varmistelevan Max Verstappenin kanssa. Kaksikko kamppaili positiosta valmistavalla kierroksella, kisaten rajusti. Osapuolet lähes osuivat toisiinsa. Tämän jälkeen Verstappen raportoi Sainzin aggressiivisen puolustelun tallilleen.

Sessiosta putosivat myös Alex Albon, Nico Hülkenberg sekä Yuki Tsunoda.