USA:n sprinttiviikonlopun ainoa harjoitussessio saatiin päätökseen perjantai-iltana.

Sessiossa pyrittiin luonnollisesti ajamaan mahdollisimman paljon kierroksia jokaisen tallin toimesta. Aika-ajojen alkamiseen on vain muutama tunti, joten jokainen sekuntti dataa Austinin kilparadasta on tärkeä.

Session nopeimman ajan kellotti odotetusti maailmanmestari Max Verstappen. Hollantilainen oli noin puolitoista kymmenystä Ferrarin Charles Leclerciä nopeampi. Kärkikolmikon täydensi Lewis Hamilton.

Sessiossa nähtiin myös pitkään sairaslomalla olleen Daniel Ricciardon paluu kilparadoille. Kätensä syyskaudella murtanut aussi jäi tallikaveristaan Yuki Tsunodasta vain kymmenyksen.

Session hurjin tilanne nähtiin puolivälissä. McLaren-tulokas Oscar Piastri oli tehdä tuttavuutta seinän kanssa pienen ajovirheen seurauksena.

Aussikuski ajoi kymppimutkan leveäksi päätyen nurmikolle. Kovasta vauhdista auto heittelehti molempiin suuntiin useasti, mutta nuorukainen onnistui saamaan menopelin hallintaansa. Tästä tempusta Viaplayn kommentaattori Toni Vilander oli vaikuttunut.

– Huhhuh, tuossa näytti että olisi voinut lähteä paremminkin. Siitä vain Kallen (Rovanperä) kanssa drifting-kisoihin ajamaan.

Valtteri Bottaksen sessio oli vaikea. Alfa Romeon kyyti tuntui olevan hukassa. Suomalainen löytyi vasta sijalta 17.