Meksikon GP:n lähdössä nähtiin hurjia tilanteita.

Max Verstappen otti ennakoiden mukaisen lähdön ja nousi kilpailun kärkeen. Kolmannesta ruudusta lähtenyt hollantilainen sai pitkällä pääsuoralla niin paljon vetoapua, että oli ensimmäisenä jo avausmutkassa.

Tallikaveri sekä kotiyleisön suosikki Sergio Perez saattoi sinetöidä uransa päättymisen energiajuomatallissa. Viidennestä ruudusta lähes johtoon noussut Perez oli ulkopuolella, kun Verstappen sekä Charles Leclerc olivat rinta rinnan ensimmäiseen mutkaan kääntyessä. Perez käänsi autonsa suoraan Leclerciä päin, lentäen ilmaan.

Perez kituutteli varikolle ja keskeytti siihen paikkaan. Jo valmiiksi suurennuslasin alla oleva Perez saattoi menettää tällä ajopaikkansa. Miehen pestiä tavoitteleva Daniel Ricciardo ajaa AlphaTaurilla neljäntenä.

Vahinkoa autoonsa saanut Leclerc on toisena, Carlos Sainz kolmantena. Valtteri Bottaksen lähtö oli heikko. Suomalainen putosi kolme sijoitusta ja on nyt pisteiden ulkopuolella sijalla 12.