Max Verstappen nappasi kauden kymmenennen paalupaikan häikäisevällä tavalla.

Hollantilainen ajoi Q3-osiossa niin ylivoimaisen ajan, että mies ei vaivautunut edes radalle session lopussa. Lopulta kolmatta mestaruuttaan valmisteleva Verstappen oli paalulla yli kahden kymmenyksen turvin.

Session jälkeeen nähtiin kuitenkin hämmentävää sekoilua tuomaristolta. Toiseksi nopeimman ajan kellottanut Lando Norris ajoi selkeästi ratarajojen yli viimeisellä aikakierroksellaan. Tuomaristo ei kuitenkaan reagoinut tilanteeseen nopeasti, vaikka Norris itsekin noteerasi rikkeen.

Näin ollen britti ehti jopa haastattelupisteelle asti. Tuomaristo deletoi miehen ajan juuri ajoissa, ja ratavirkailija haki Norrisin pois juuri ennen haastattelujen alkua. Valitettavasti kukaan ei kertonut haastattelijalle, että Norris ei lähde toisesta lähtöruudusta. Norrisin lähtöruutu on vasta 10.

Myös miehen tallikaveri Oscar Piastri menetti kolmannen sijansa ratarikkeen takia. Tuomaristo reagoi tähänkin myöhässä, sillä Piastrille kerrottiin rikkeestä suorassa lähetyksessä kesken haastattelun. Aussikuski lähtee ruudusta kuusi.

Näin ollen kärkikolmikkoon ylsi George Russell sekä Lewis Hamilton. Kaksikko oli kuitenkin selkeästi jäljessä Verstappenin vauhdista.

Valtteri Bottas ajoi loistavan session, yltäen lopulta aina sijalle yhdeksän Norrisin rangaistuksen toimesta.

Kärkikymmenikön täydensivät Fernando Alonso, Alpinet sekä Charles Leclerc. Huomenna ajetaan sprinttipäivä ja sunnuntaina itse kilpailu.