Meksikon GP:n lähtöasetelmat ovat verrattaen mielenkiintoiset, kun kautta mielin määrin hallinnut Max Verstappen ei starttaa paalupaikalta.

Tosin Meksikon radan pitkä pääsuora tarjoaa loistavat mahdollisuudet lentävälle hollantilaiselle olla jo ykkösmutkassa omalla paikallaan. Meksikon GP:n historiassa juurikin kolmas lähtöruutu on usein ollut kenties jopa kahta ensimmäistä lähtöruutua parempi vaihtoehto runsaan imuavun ansiosta.

Ferrarit valtasivat lauantaina eturivin Charles Leclercin johdolla ja punaiset autot koittavat estää Verstappenin voittomarssin. Helppoa se ei tule olemaan, sillä harjoitusten perusteella Red Bullin kisavauhti on jälleen kerran reilusti aika-ajovetoja vahvempaa.

Mielenkiintoista on nähdä kuinka AlphaTaurilla upeasti neljänneksi täräyttäneen Daniel Ricciardon kisavauhti kestää muiden kärkikavereiden kyydissä. Samalla viidenneksi jääneen Sergio Perezin paine hyvään tulokseen kasvaa entisestään kotiyleisön edessä.

Suomalaisittain kilpailussa on mukava piristysruiske, kun koko viikonlopun hyvässä vauhdissa ollut Valtteri Bottas hyökkää pistetaistoon yhdeksännestä lähtöruudusta. Keskipakka on tasainen, joten hyvä lähtö on jälleen yksi päätekijöistä pistepussin kasvattamisen tavoittelussa.

Lisämaustetta tuo myös aika-ajoissa totaalisesti epäonnistuneen Lando Norrisin raivoaminen ylöspäin. Britti starttaa McLarenillaan vasta ruudusta 17 ja palkintokorokeputki on totisessa vaarassa katketa.

Floppikautta Aston Martinilla ajava Lance Stroll epäonnistui aika-ajoissa jälleen kerran ja brittitalli on päättänyt tehdä runsaita sääntömuutoksia kanadalaisen kilpuriin. Tämä tarkoittaa samalla sitä, että Stroll starttaa jo toista kertaa putkeen varikolta päivän kilpailuun.

Meksikon GP starttaa kello 22:00 Suomen aikaa. Lähtöjärjestys alla.

Meksikon GP:n lähtöjärjestys

 1. Charles Lecler, Ferrari
 2. Carlos Sainz, Ferrari
 3. Max Verstappen, Red Bull
 4. Daniel Ricciardo, AlphaTauri
 5. Sergio Perez, Red Bull
 6. Lewis Hamilton, Mercedes
 7. Oscar Piastri, McLaren
 8. George Russell, Mercedes
 9. Valtteri Bottas, Alfa Romeo
 10. Zhou Guanyu, Alfa Romeo
 11. Pierre Gasly, Alpine
 12. Nico Hülkenberg, Haas
 13. Fernando Alonso, Aston Martin
 14. Alex Albon, Williams
 15. Esteban Ocon, Alpine
 16. Kevin Magnussen, Haas
 17. Lando Norris, McLaren
 18. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
 19. Logan Sargeant, Williams
 20. Lance Stroll varikkolähtö

Yuki Tsunodalla lähtöruuturangaistuksia voimayksikön osien vaihdon vuoksi
Logan Sargeant 10 lähtöruudun rangaistus keltaisten lippujen noudattamatta jättämisestä