Haasin F1-tallin päällikkö Günther Steiner sanoo Qatarin GP:ssä koettujen rengasongelmien olevan noloa koko F1-sarjan kannalta.

FIA tiedotti lauantaina rengasvalmistaja Pirellin havainneen ongelmia renkaissaan perjantaisen tunnin harjoitussession jäljiltä. Ratkaisuksi kehiteltiin pikaisesti uudet ratarajat kahteen mutkaan, jottei kuljettajat näissä kohdissa ajaisi ratareunuksien yli, joiden epäiltiin olleen syypäitä ongelmiin.

Ennen sprinttiaika-ajoja järjestettiin ylimääräinen kymmenen minuutin lämmittely, jotta kuskit saisivat harjoitella rataa uusilla ratarajoilla. Sunnuntaiseen kilpailuun on suunnitteilla pakolliset lisäpysähdykset ja kuskien on kenties pakko käydä vähintään kolmesti varikolla vaihtamassa renkaansa ja yhden stintin maksimimitaksi olisi tulossa 20 kierrosta.

Steinerin mukaan tällaiset ongelmat ovat huolestuttavia tulevaisuudenkin kannalta.

– Tällaista ei saisi tapahtua. Tällaista ei saisi tapahtua varsinkaan formula ykkösissä, raivoaa Steiner RaceFansille.

– Mutta tilanne on tämä ja nyt täytyy katsoa kuinka pääsemme eroon siitä. Hyvä asia on se, että ehdolla on ratkaisuja viikonlopulle, mutta jatkossa tällaista ei saa tapahtua enää koskaan.

– Loppupeleissä se on noloa, koska meidän ei pitäisi olla tällaisessa tilanteessa, jatkaa Haas-pomo.

Losailin radalla ajetaan uudemman kerran sitten kauden 2021, jolloin useat kuskit kokivat rengasrikkoja, joista syytettiin radan erilaisia reunakiviä. Rataa on sen jälkeen kunnostettu ja vaihdettu uudet kanttikivet.

– Heidän oli tarkoitus laittaa sellaiset reunakivet, jotka eivät vahingoittaisi renkaita, mutta ilmeisesti ne ovat jälleen syypäänä vahinkoon, tuumasi Steiner.

Qatarin GP:n sprinttikilpailu ajetaan lauantai-iltana kello 20:30 Suomen aikaa.

LUE MYÖS: F1-sarjan vitsaus puhuttaa jälleen – ”Tulokset selvillä maanantai-aamuna”