Sunnuntaina ajetun Qatarin GP:n turvallisuus kuljettajille on nostattanut puhetta tapahtuman jälkeen.

Qatarissa ajettiin toista kertaa F1-historiassa. Kaudella 2021 voiton nappasi Lewis Hamilton. Rengasongelmien sekä lämpöhalvausten värittämä viikonloppu nostaa kuitenkin kysymyksen: onko kilpailu turvallinen sarjan vetonauloille?

Huolestuttavia merkkejä nähtiin jo kilpailun aikana. Williams-tulokas Logan Sargeant joutui jättämään kilpailun kesken, sillä kuumuuden aiheuttama pahoinvointi kasvoi niin suureksi, että ajaminen oli mahdotonta.

Sargeant oli suorasanaisin olosuhteista kilpailun aikana. F1-sarjan konkari Fernando Alonso pyyti, että talli kaataisi vettä hänen päällensä varikkopysähdyksen aikana. Autossa oli niin kuuma, että penkin lämpeneminen aiheutti Alonsolle selviä jälkiä.

Sitten vakavempiin oireisiin. Hurjin tilanne nähtiin Alonson tallikaverin Lance Strollin kohdalla. Kanadalainen paljasti menettäneensä tajunnan kesken kilpailun. Miehen on board -kameraa tarkastellessa nähdään, miten Stroll paiskaa päänsä auton niskatukeen, näyttäen pyörtyneeltä. Kilpailun jälkeen Stroll marssi suoraan vaivoin autosta noustessaan ambulanssiin.

Artikkeli jatkuu videon jälkeen.

Aston Martin Formula 1 News

@AMF1News
Lance Stroll driving down the straight and his head bangs from left to right. After the race Stroll said he passed out in the car, in this clip for me it looks like he wasn't really 100% conscious. This race was a complete disaster considering how many drivers had health problems

Alpinen Esteban Ocon puolestaan oksensi kypäränsä sisään kesken kilpailun pahoinvoinnin seurauksena. Williamsin Alexander Albon vietiin kilpailun jälkeen lääkintäpisteelle, missä hänelle todettiin lievä lämpöhalvaus.

Valtteri Bottas kuvaili kilpailua uransa raskaimmaksi fyysisesti. Suomalainen kuvaili vajaata kaksituntista ”saunaksi josta ei pääse pois”.