Red Bull etsii toista tähtikuljettajaa Max Verstappenin rinnalle.

Viime vuodet F1-sarjaa hallinnut energiajuomatalli haluaa talliinsa kaksi mestaruustason kuljettajaa. Hollantilaisen rinnalla paikka on ollut tuulinen. Sergio Perez on Verstappenin uran pitkäaikaisin tallikaveri viettäen Red Bullilla kohta kolme vuotta.

Meksikolaisen otteet eivät kuitenkaan vakuuta Red Bullilla. Potkuista ei kannata murehtia, mutta paikalle etsitään kovan luokan tähteä.

Espanjalaisjulkaisu FormulaUno raportoi Red Bullin lähestyneen jo kahta tähtikuskia, Charles Leclerciä sekä Lando Norrisia.

Norrisin kanssa neuvottelut eivät ole mitään uutta. Nuori britti on ollut energiajuomajätin tähtäimessä jo vuosia, mutta 23-vuotias on päättänyt pysyä uskollisena McLarenille. Lisäksi Norrisin sopimus ulottuu kauteen 2025 asti.

Leclercin tilanne on epävakaampi. Tallipäällikkö Frederic Vasseur on puhunut avoimesti, että ensi kaudella viimeisen sopimusvuotensa aloittava monacolainen täytyy saada allekirjoittamaan uusi sopimus. Ferrari ei ole pystynyt tarjoamaan Leclercille mestaruudesta taistelevaa autoa, eikä 24-vuotias ole peitellyt pettymystään.

Ferrarin tilannetta vaikeuttaa Carlos Sainzin niin ikään päättyvä sopimus. Italialaislähteiden mukaan Sainz harkitsee siirtoa muualle kakkoskuljettajan rooliin joutumisen takia.