Ferrari valmistautuu tähtikuljettaja Carlos Sainzin lähtöön tallista hänen sopimuksensa päättyessä kauden 2024 päätteeksi.

Sainz on jumahtanut siipimiehen rooliin italialaistallissa. Ei ole salaisuus, etteikö talli petaa mahdollista menestystä monacolaisvirtuoosi Charles Leclercille. Tämä ilmiö todistettiin viime viikonloppuna Itävallassa, kun nopeampi espanjalainen ei saanut ohittaa Leclerciä. Lopulta Sainz oli kilpailussa vasta kuudes.

Italialaisjulkaisu Corriero dello sportin mukaan Sainz aikoo etsiä uusia haasteita sopimuksensa päätyttyä. Tällä hetkellä ykkösvaihtoehdoksi nousee Valtteri Bottaksen Sauber, joka muuttuu Audiksi kaudella 2026 uusien moottorisääntöjen astuessa voimaan.

Julkaisun mukaan Ferrari on jo valmistautunut Sainzin lähtöön. Tällä hetkellä miehen paikalle kaavaillaan entistä Red Bull kuski Alexander Albonia. Thaikuljettajan esiintyminen kärkitallissa meni penkin alle, mutta hän on löytänyt vauhtinsa Williamsilla.

Albonin sopimus brittitallin kanssa vanhenee niin ikään vuoden 2024 päätteeksi. Näin Albon olisi ideaali valinta legendaariselle italialaistallille ilman suurempia sopimuskikkailuja.