Viron MM-rallin perjantainen ajopäivä on saatu pakettiin. Kahdeksannen pätkän nopein kuljettaja oli kiukkuisena aikasakostaan koko päivän tykittänyt Ott Tänak.

Toyotan Kalle Rovanperä on perjantaina paahtanut mestarin elkein. Aamupäivän kärjen tuntumassa roikkunut MM-kärki teki iskunsa iltapäivällä ja paineli Thierry Neuvillen edelle kärkipaikalle. Lähtöpaikka huomioiden Rovanperä teki hurjan tempun, sillä hänen oli tälläkin kertaa tarkoitus kärsiä aura-auton roolistaan.

Päivän viimeisellä rypistyksellä Rovanperä teki pienen mokan, jossa hävisi arviolta 2-3 sekuntia, mutta siitä huolimatta Neuville pysyi edelleen takana. Rovanperä kasvatti virheestä huolimatta johtoaan 0,8 sekunnilla.

– Ainut tilanne tänään, joten ei paha yleisesti. Olen pettynyt, kun menetin siinä niin paljon aikaa. Yritin puristaa vähän kovempaa, mutta yleisesti aika hyvä päivä kuitenkin, analysoi Rovanperä päiväänsä.

Rovanperä johtaa Viron rallia tasan kolmella sekunnilla perjantain jälkeen.

Hyundain Esapekka Lappi ajoi vahvan perjantain haastavasta alusta huolimatta. Aamulla kolme pätkää ilman hybridijärjestelmää puskenut pieksämäkeläinen nousi perjantai-iltana kolmanneksi, eikä tallikaveri Neuvillekaan ole tavoittamattomissa, puhumatta kärkimies Rovanperästä.

– En pystynyt seuraaman nuottia jostain syystä. En tiedä olenko väsynyt vai mitä. Päivä itsessään ihan hyvä ja odotan innolla huomista, paketoi Lappi perjantainsa.

Lappi on 1,9 sekuntia edellä Elfyn Evansia ja tallikaveri Neuvilleen on matkaa 9,2 sekuntia.

Teemu Suninen ajoi odotuksiin ja lähtökohdiin nähden loistavan perjantain Virossa. Uuden työkalun kanssa riittää opeteltavaa, mutta jokelalainen on siitä huolimatta perjantain ajopäivän jälkeen viidentenä, eikä ole jäänyt muiden jalkoihin. Takana on täyden MM-sarjan ajavia kavereita.

– On ollut tosi hyvä päivä ja paljon oppimista. Otan vauvan askelia ajamisen kanssa, mutta pääasia on mennä eteenpäin. Ollut mahtava päivä ja auto on mahtava, fiilisteli Suninen perjantaita.

Kilpailu jatkuu lauantai-aamuna kello 08:09 Suomen aikaa. Rallin kokonaistilanne alla.

Viron MM-rallin tilanne, EK 8/21

  1. Kalle Rovanperä & Jonne Halttunen, Toyota
  2. Thierry Neuville, Hyundai +3,0
  3. Esapekka Lappi & Janne Ferm, Hyundai +12,2
  4. Elfyn Evans, Toyota +14,1
  5. Teemu Suninen & Mikko Markkula, Hyundai +33,8
  6. Pierre-Louis Loubet, M-Sport Ford +48,8
  7. Takamoto Katsuta, Toyota +1:03,6
  8. Andreas Mikkelsen, Skoda (WRC2) +4:07,4
  9. Gus Greensmith, Skoda (WRC2) +4:14,1
  10. Sami Pajari, Skoda (WRC2) +4:25,0
  11. Ott Tänak, M-Sport Ford +4:47,0
  12. Emil Lindholm, Hyundai (WRC2) +5:06,8