Espanjan GP:n aika-ajot saatiin päätökseen Barcelonassa. Session herraksi kruunattiin jo tuttuun tapaan Red Bullin Max Verstappen. Hollantilainen esitteli häikäisevää ylivoimaa. Kaksinkertainen maailmanmestari oli noin puoli sekuntia seuraavaa kuskia nopeampi.

Toisesta ruudusta starttaa kotikisassaan kilpaileva Carlos Sainz. Espanjalainen lähtee kilpailuun kahden entisen tallikaverin välistä, sillä McLarenin Lando Norris nousi sensaatiomaisesti kolmanneksi.

Neljänneksi sijoittunut Pierre Gasly saa todennäköisesti mojovat rangaistukset ensimmäisen osion tutkinnoista. Lewis Hamilton nousee siis todennäköisesti ranskalaisen paikalle ruudusta viisi.

Kärkikymmenikön täydensi järjestyksessä Lance Stroll, Esteban Ocon, Nico Hülkenberg, Fernando Alonso sekä Oscar Piastri.

Valtteri Bottaksen aika-ajot päättyivät jo ensimmäiseen osioon. Suomalainen starttaa kilpailun ruudusta 16.