F1-karavaanin rantautuessa Miamiin osattiin odottaa jälleen ylimääräisiä sirkushuveja. Yksi niistä oli ennen kilpailua lisätty kuskiesittely, jossa jokainen kuljettaja kuulutettiin yksi kerrallaan livebändin sekä räppäri LL Cool J:n nostattamana.

Vastaavaa on aiemmin nähty myös Austinin Texasissa aiempina vuosina, mutta tuskin yhtä näyttävästi kuin sunnuntaina Miamissa. McLaren-kuljettaja Lando Norrisin mukaan suurin osa kuljettajista ei kuitenkaan ollut ylimääräisestä ohjelmanumerosta mielissään. Brittikuljettajan mukaan kaikella on rajansa, joka ylittyi sunnuntaina.

– Se oli raskasta. Kukaan kuskeista ei pitänyt siitä, mutta eipä se ole meidän päätettävissämme loppupeleissä. Me teemme kaikenlaisia juttuja ja tämä on kenties yksi suurimmista lajeista, jossa olemme todella lähellä faneja. Esiinnymme runsaasti heitä varten, avutuu Norris Give Me Sportin mukaan.

– Kuljettajan näkökulmasta haluaisimme vain istahtaa ja keskittyä siihen mitä teemme. Toki se on loppupeleissä bisnestä ja meidän täytyy tehdä sitä, mutta koko ajan tällaisten juttujen lisääminen ei ole sellaista mistä me kuskit pidämme, sanoi McLaren-kuljettaja.

Norrisin maanmies George Russell oli tismalleen samoilla linjoilla. Hän ymmärtää F1-sarjan viihdepuolen, mutta kutsui Miamin ylimääräistä ohjelmanumeroa vain häiritseväksi, eikä haluaisi vastaavan yleistyvän muualla.

– Puhuimme asiasta kaikkien kuskien kesken jo perjantai-iltana. Kaikilla on oma persoonallisuutensa ja kai tämä on sitten amerikkalaisten tapa. Henkilökohtaisesti se ei ole minua varten, koska olen täällä vain ajamassa kilpaa. En ole täällä shown takia, mutta eipä tässä auta kuin rullata mukana, sanoo Russell.

– Se on häiritsevää sen takia, että seisoskelemme siellä puoli tuntia ennen starttia täydessä kisavarustuksessa paahtavan auringon alla. Ymmärrän sen viihdeaspektin ja olemme avoimia muutokselle, mutta emme haluaisi kokea tuollaista joka viikonloppu, jatkaa britti.

Mercedes-kuljettaja on tässä asiassa enemmän perinteiden kannalta ja Russell kertookin valmistautumisen kaikessa rauhassa sytyttävän enemmän kilpailumoodiin.

– Ennen jokaista kilpailua rakastan kansallishymniä, sillä se saa latautumaan ja se on kunnianosoitus maalle, jossa ajamme kilpaa, totesi Russell.

LUE MYÖS: Valtteri Bottas kohtasi realiteetit kisapäivänä: ”Ei oikein riittänyt”