Legendaarinen Monacon GP vuosimallia 2023 on saatu päätökseen. Kilpailun voittajaksi kurvaili paalupaikalta aina ruutulipulle saakka johtanut Max Verstappen. Hollantilaiselle kilpailu oli täydellinen. Lähin MM-haastaja tallikaveri Sergio Perez ei toipunut aika-ajovirheestään, vaan jäi joukon hännille ilman pisteitä.

Toiseksi ajoi mahtavaa alkukautta ajava Fernando Alonso. Päivä on kuitenkin pieni pettymys. Espanjalainen olisi pystynyt ajamaan jopa voittoon, mutta tallin arviointivirhe sateen iskiessä pilasi mahdollisuudet korkeimpaan korokkeeseen.

Jos Alonso olisi saanut kilpuriinsa välikelin renkaat olisi mies todennäköisesti voittanut Monacossa. Valinta oli kuitenkin medium-setti, mikä pakotti hänet varikolle sateen yltyessä heti seuraavalta kierrokselta.

Kolmanneksi ajoi päivän todellinen yllättäjä. Alpinen Esteban Ocon piti kiinni kolmannesta sijastaan ja ajoi uransa kolmatta kertaa palkintokorokkeelle.

Kärkikolmikkoa seurasi Mercedes-kuskit Lewis Hamilton etunenässä. Ferrarin teilailu varikkopysähdyksissä pudottivat Charles Leclercin kuudenneksi ja Carlos Sainzin kahdeksanneksi. Kaksikon väliin mahtui Pierre Gasly.

Viimeiset pisteet menivät McLareneilla Lando Norrisin ollessa yhdeksäs ja Oscar Piastri kymmenes. Valtteri Bottas oli lähellä pisteitä, mutta lopulta nopea reagointi sateeseen riitti vain kärkikymmenikön kantaan. Suomalainen ajoi tyylipuhtaasti sijalle 11.

Kilpailun keskeyttäjät olivat Lance Stroll sekä Kevin Magnussen.