Monacon GP:n kolmannet vapaat harjoitukset on saatu taputeltua. Nopeinta vauhtia piti Red Bullin Max Verstappen.

Viikonlopun viimeinen harjoitussessio mentiin rauhalliseen malliin, kunnes viimeisellä kympillä alkoi tapahtua. Ensin Haasin Kevin Magnussenin auto hyytyi radan varteen, jonka jälkeen kuskit luulivat pääsevänsä vetämään vielä viimeisiä aika-ajosimulaatioita.

Tätä ei kuitenkaan nähty, kun Mercedeksen Lewis Hamilton menetti autonsa hallinnan Mirabeau-mutkassa. Hamilton päätyi vasen etukulma edellä kaiteisiin, eikä päässyt jatkamaan. Tämän myötä ajot keskeytettiin punaisilla lipuilla ja auton siivoamisessa kesti juuri sen verran, ettei ajoja ehditty enää jatkamaan.

Kuskeilla riittääkin vielä aika-ajojen puolella harjoiteltavaa ja viimeisimpien senttien löytämistä. Verstappenin jälkeen toiseksi nopein oli tallikaveri Sergio Perez ennen Aston Martinin Lance Strollia. Ferrarin Carlos Sainz oli neljäs ja McLarenin Lando Norris viides.

Alfa Romeon Valtteri Bottaksen vauhti oli perjantain tyyliin edelleen vahvaa. Suomalainen ajoi kymmenenneksi nopeimman ajan ja jäi kärjestä noin seitsemän kymmenystä. Aika-ajot käynnistyvät kello 17:00 Suomen aikaa. Viimeisen harjoituksen tuloslista alla.

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Sergio Perez, Red Bull +0,073
 3. Lance Stroll, Aston Martin +0,166
 4. Carlos Sainz, Ferrari +0,485
 5. Lando Norris, McLaren +0,620
 6. Pierre Gasly, Alpine +0,677
 7. Charles Leclerc, Ferrari +0,699
 8. Lewis Hamilton, Mercedes +0,710
 9. Esteban Ocon, Alpine +0,720
 10. Valtteri Bottas, Alfa Romeo +0,720
 11. George Russell, Mercedes
 12. Kevin Magnussen, Haas
 13. Nico Hülkenberg, Haas
 14. Fernando Alonso, Aston Martin
 15. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
 16. Zhou Guanyu, Alfa Romeo
 17. Logan Sargeant, Williams
 18. Alex Albon, Williams
 19. Oscar Piastri, McLaren
 20. Nyck de Vries, Alphatauri