Red Bullin Max Verstappen valtasi paalupaikan Monacon osakilpailuun.

Paalumiestä saatiin jännätä aivan viimeisille sekunneille saakka, kun Aston Martinin Fernando Alonso oli suorastaan satumaisella kierroksella kiinni kärkipaikassa loppuhetkillä. Verstappen oli viimeisellä vedollaan jo kaksi kymmenystä espanjalaista perässä kahden sektorin jälkeen, mutta onnistui viimeisessä kolmanneksessa puristamaan niukasti paalulle. Eroa jäi kärkikaksikon väliin vain noin kahdeksan sadasosaa.

Kolmanneksi ehti Ferrarin Charles Leclerc, jonka ero Verstappeniin oli vain kymmenyksen verran. Aika-ajon jännittävyydestä kertoo se tosiasia, että kärkikuusikko mahtui noin kolmen ja puolen kymmenyksen sisään.

Neljäs oli supersuorituksella Alpinen Esteban Ocon ja viidenneksi ehti Carlos Sainz toisella Ferrarillaan. Alfa Romeon suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas starttaa huomiseen kilpailuun ruhtinaskunnan kaduilla ruudusta 15. Aika-ajojen tuloslista alla.

Monacon GP:n alustava lähtöjärjestys

 1. Max Verstappen, Red Bull
 2. Fernando Alonso, Aston Martin
 3. Charles Leclerc, Ferrari
 4. Esteban Ocon, Alpine
 5. Carlos Sainz, Ferrari
 6. Lewis Hamilton, Mercedes
 7. Pierre Gasly, Alpine
 8. George Russell, Mercedes
 9. Yuki Tsunoda, AlphaTauri
 10. Lando Norris, McLaren
 11. Oscar Piastri, McLaren
 12. Nyck se Vries, AlphaTauri
 13. Alex Albon, Williams
 14. Lance Stroll, Aston Martin
 15. Valtteri Bottas, Alfa Romeo
 16. Logan Sargeant, Williams
 17. Kevin Magnussen, Haas
 18. Nico Hülkenberg, Haas
 19. Zhou Guanyu, Alfa Romeo
 20. Sergio Perez, Red Bull