Perjantain harjoitukset painettiin läpi Miamissa aurinkoisissa olosuhteissa, mutta asian laita ei ole varmuudella sama loppuviikonlopun osalta.

FIA:n sadetutkat tarjoavat lauantain aika-ajojen aikoihin ukkosmyrskyjen mahdollisuutta rata-alueen tuntumaan ja sunnuntain kisapäivänä on 40 prosentin mahdollisuus sateille.

Sateen iskiessä radalle, tulee Miamin katuradasta melkoinen luistelukouru, sillä kuljettajat olivat jo hyvissä olosuhteissa vaikeuksissa uuden pinnoitteen saaneella radalla. Kuljettajat kertoivat radan parantuneen jo huomattavasti toisen harjoituksen lopussa ajolinjalle kertyneen kumin ansiosta, mutta sateen pyyhkiessä rata-alueen alkaa homma käytännössä alusta.

Monet saattavat muistaa kauden 2020 Turkin GP:n, jossa oli kutakuinkun vastaavat olosuhteet radan osalta. Uudessa asvaltissa ei ollut lainkaan pitoa ja sateen myötä kuljettajat painelivat kuin bambi liukkaalla jäällä.

F1-autot eivät muutenkaan saa tänä viikonloppuna apuja juurikaan muilta autoluokilta, sillä kuninkuusluokan kylkiäisinä kaasuttelevat vain Porsche Supercup -luokan autot.

Lähde: RaceFans

LUE MYÖS: Ferrari-tähti Mercedeksen tähtäimessä – Toto Wolff vahvistaa huhut