Australian kisaviikonlopun viimeinen harjoitussessio saatiin päätökseen varhain lauantaina. Session nopeimman ajan kellotti hallitseva maailmanmestari Max Verstappen.

Hollantilaisen sessio ei ollut kuitenkaan helpoin. Tasapainon kanssa koko viikonlopun kärsinyt Verstappen onnistui ajamaan vain yhden hyvän kierroksen, nousten Aston Martin -kuski Fernando Alonson yläpuolelle reilu kymmenyksen turvin. Kolmanneksi nopein oli Alpinen Esteban Ocon.

Suura ongelmia nähtiin miehen tallikaveri Sergio Perezillä. Meksikolaisen kilpuri oli tallin mekaanikkojen syynissä ensimmäiset minuutit, eikä meno parantunut radalla. Perez valitti jatkuvasti surkeasta ohjattavuudesta, mikä nähtiin radalla useana ulosajona. Lopulta Perez oli yli puoli sekuntia tallitoveriaan perässä sijalla kuusi.

Koko kuskikatras oli hyvin sekoitettu tuloksissa. Huolestuttavaa suomalaisittain oli kuitenkin Valtteri Bottaksen kyyti. Somalainen oli vasta sijalla 15, usean kymmenyksen tallitoveri Zhou Guanyuta perässä. Suomalaisen on löydettävä lisää vauhtia, jos hän mielii kärkikymmenikköön.

Rataolosuhteet vaikeutuivat session edetessä. Taivas aukeni perjantain tapaan muutama minuutti ennen loppua, joten sateinen aika-ajo on mahdollinen.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Formula 1

@F1
🏁 FP3 CLASSIFICATION 🏁

Max Verstappen tops the final practice session

Alonso P2, and the speedy Alpine of Ocon in P3!

#AusGP #F1