Red Bullin koko alkukauden kestänyt paaluputki katkesi Bakussa, kun Ferrarin Charles Leclerc ajoi perjantain aika-ajon nopeimman kierroksen lähes kahden kymmenyksen turvin. Monacolainen jätti taakseen molemmat Red Bullit. MM-kärkinimi Max Verstappen jäi toiseksi ja Sergio Perez kolmanneksi.

Huimaa monacolaisen tempusta tekee se, että miehen tallikaveri Carlos Sainz jäi lähes sekunnin päähän Leclercistä. Espanjalainen lähtee kilpailuun ruudusta neljä.

Lewis Hamilton lähtee sunnuntain kilpailuun viidennestä ruudusta. Britti peittosi maamiehensä George Russellin selkeästi. Russell jäi toiseen Q2-osioon vasta ruutuun 11.

Kärkikymmenikköön selvisivät myös Fernando Alonso, Lando Norris, Yuki Tsunoda, Lance Stroll sekä Oscar Piastri. Valtteri Bottas lähtee kilpailuun ruudusta 14.

Perjantain aika-ajo määräsi järjestyksen sunnuntain osakilpailuun. Huominen päivä on pyhitetty sprintille. Päivä alkaa sprintin lähtöjärjestyksen määräävällä aika-ajolla ja itse 100 km sprintti nähdään myöhemmin iltapäivällä.