Australian GP polkaistiin käyntiin jännittävissä merkeissä sunnuntaiaamuna.

Kilpailun kärjestä lähtenyt Max Verstappen joutui antautumaan heikon startin jälkeen molemmille Mercedes-kuskeille. George Russell nousi hollantilaisen ohi heti startissa ja Lewis Hamilton haastoi kilpakumppaninsa mutkaan kolme.

Samassa mutkassa päättyi Ferrarin Charles Leclercin kilpailu. Monacolainen osui ohitustilanteessa Aston Martinin Lance Strollin pyörään heittäen Ferrarin hietikolle. Sinne Leclerc myös jäi ja näin turva-auto löysi tiensä radalle.

Valtteri Bottas lähti heikon aika-ajon jälkeen kilpailuun varikolta. Erikoista oli kuitenkin se, että suomalainen joutui starttaamaan Sergio Perezin takaa, joka niin ikään löytyi varikolta. Perez oli suomalaisen takana aika-ajossa, joten Bottaksen olisi pitänyt olla edellä varikkosuoralla.

Perez päästi Alfa-kuljettajan ohitseen turva-auton aikana.