Ferrarin tutkintapyyntö Carlos Sainzin rangaistukseen Australian GP:ssä on hylätty tuomariston toimesta.

Sainz putosi pistesijojen ulkopuolelle viiden sekunnin aikasakon johdosta. Espanjalainen ajoi maamiehensä Fernando Alonson perään melkein pilaten Aston Martin -kuskin kilpailun. Lopulta uusintalähtö kuitenkin pelasti Alonson, mutta Sainzin rangaistus jäi silti voimaan.

Tästä Ferrari oli raivoissaan. Italialaistalli vaati uusintatarkastusta rangaistukseen, pitäen sitä liian rajuna lopputulokseen nähden. Lähteiden mukaan Ferrari käytti Alonson medialausuntoja uutena todisteena Sainzin rangaistusta vastaan.

Tälle FIA ei kuitenkaan lämmennyt. Kansainvälisen autoliiton mukaan Ferrarilla ei ollut esittää tarpeeksi uutta todistusaineistoa tapauksen uusintakäsittelyyn. Näin protesti lopulta sivuutettiin.

Ferrari julkisti välittömästi tiedotteen ilmaisten tyytymättömyytensä FIA:n päätökseen.

– Olemme luonnollisesti pettyneitä siihen, että FIA on sivuuttanut tutkintapyyntömme Carlosin rangaistuksesta. Mielestämme tarjosimme tarpeeksi uutta todistusaineistoa, jotta FIA harkitsisi uudelleen tuomiotaan Australian GP:n lopussa, Ferrari kommentoi.

– Me haluamme avata keskustelun F1-sarjassa, joka tekisi lajimme säännöistä tasaisemmat kaikille.