Australian GP:ssä nähdään jopa F1-sarjan tasolla uskomatonta sekoilua. Kilpailunjohto keskeytti kilpailun vain muutama kierros ennen loppua saadakseen jännitystä kilpailun kliimaksiin. Tämä kaikki päättyi lopulta katastrofiin.

Uusintalähdössä nähtiin lukuisia kolareita. Kilpailua oli jäljellä vain kolme kierrosta, joten jokainen kuski lähti haastamaan paremmista paikoista. Tämä johti kaaokseen.

Ensimmäisessä mutkassa ulos ajoivat molemmat Alpinet, Fernando Alonso, Sergio Perez sekä Carlos Sainz. Tallitoverukset Alpinella törmäsivät toisiinsa, Sainz teilasi maamiehensä Alonson ja lopulta Nyck de Vries sekä Logan Sargeant päätyivät hietikolle. Alonso, Perez sekä Sainz pystyivät jatkamaan kilpailua.

Kilpailua ei todennäköisesti jatketa enää. Vielä ei ole selvää palautetaanko kuljettajat uusintalähdön järjestykseen vai onko uusi järjestys pitävä. Jos jälkimmäinen on totta, nousisi Valtteri Bottas pisteille yhdeksänneksi.

Jos autot lähetetään viimeiseksi kierrokseksi radalle, pysyisi nykyinen järjestys. Sainzia odottaa todennäköisesti rangaistus, joten tämän toteutuessa Nico Hülkenberg toisi Haasille historian ensimmäisen palkintosijan.