F1-kauden ensimmäiset aika-ajot on ajettu Bahrainissa. Paalupaikan avauskilpailuun valtasi Red Bullin Max Verstappen.

Hallitseva maailmanmestari nappasi paalupaikan tallikaverinsa Sergio Perezin nenän edestä hieman yli kymmenyksen erolla, joten paalutaisto oli tiukka. Seuraavaksi tulivat molemmat Ferrarit, jotka vaikuttivat olevan loppuun saakka paalutaistossa mukana, mutta Red Bullit onnistuivat vääntämään turboruuvia vielä astetta kovemmalle.

Viiden kärjen täytti mahtavaa avausviikonloppua ajava Fernando Alonso Aston Martinillaan. Jopa paaluspekulaatioissa aika-ajon alkuun asti pyörinyt espanjalainen jäi lopulta paalupaikasta yli kuusi kymmenystä.

Mercedekset jäivät vasta sijoille kuusi ja seitsemän. George Russell onnistui pätkimään tallikaverinsa Lewis Hamiltonin. Mustat autot jäivät kärjestä noin kuusi kymmenystä ja hävisivät niukasti Alonsolle.

Aika-ajon suurimmat yllättäjät löytyivät sijoilta yhdeksän ja kymmenen, kun Esteban Ocon onnistui piiskaamaan ennakkoon hitaan Alpinensa yhdeksänneksi. Kymmenenneksi ajoi yllättäen Haasin Nico Hülkenberg, joten paluu kisakuskin pestiin sujui ainakin alkuun vakuuttavasti.

Alfa Romeon Valtteri Bottas jäi toiseen osioon sijoittuen 12:nneksi. Aika-ajojen koko tuloslista alla.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
PROVISIONAL CLASSIFICATION

Here's how everyone crossed the line in our first qualiying session of the season!

#BahrainGP #F1