Saudi-Arabian GP:n voittanut Sergio Perez haluaa käydä läpi kilpailun loppupuolella käydyn epäselvän radioviestinnän, joka johti meksikolaisen lisäpisteen menetykseen.

Jeddan katuradalla käyty kilpailu muodostui Red Bullin hallinnaksi, vaikka Max Verstappen starttasi lauantaisten ongelmien jälkeen vasta ruudusta 15. Kaksikko ajoi turva-auton jälkeen koko muulta nipulta karkuun ja meksikolainen onnistui pitämään eron tallikaveriinsa jatkuvasti viiden sekunnin tuntumassa.

Kilpailun loppuhetkillä tiimi pyysi Pereziä ajamaan tiettyä kierrosaikaa ja meksikolainen kysyi takaisin, että onko Verstappenille annettu samat ohjeet. Perez piti vielä tuolloin hallussaan kilpailun nopeinta kierrosta ja samaan aikaan Verstappen kysyi, että kenellä se on hallussa. Tiimi vastasi hollantilaiselle, että he eivät ole siitä huolissaan.

”Mutta minä olen”, vastasi Verstappen ja paalutti viimeisellä kierroksella nopeimman kierroksen ja vei lisäpisteen nimiinsä. Tämä tuntui harmittavan Pereziä ja hän koki tiimin antaneen erilaiset ohjeet tallin toiselle kuljettajalle.

– Kysyin asiasta kaksi kierrosta ennen loppua ja minun kerrottiin pitävän hallussani nopeinta kierrosta. Minua pyydettiin ajamaan tiettyä vauhtia ja luulin ohjeistuksen olleen saman Maxille, kertoo Perez PlanetF1-sivuston mukaan.

– Meidän täytyy käydä se läpi, sillä en pystynyt lopussa enää puristamaan sen takia, harmitteli meksikolainen.

Red Bull -kaksikon erottaa kahden osakilpailun jälkeen juurikin tuo Verstappenin nappaama lisäpiste MM-taulukossa. Kausi jatkuu kahden viikon kuluttua Australian Melbournessa.

MM-RALLI: Sebastien Ogier jälleen Meksikon kuningas – Hyundai himmensi Toyotan juhlia, Kalle Rovanperä neljäs