Kauden ensimmäinen aika-ajosessio polkaistiin käyntiin kunnon rysäytyksellä. Sessiosta povattiin Red Bullin näytöstä, mutta mitä vielä. Nopeimmasta ajasta taisteli peräti neljä tallia ja kaikkia 20 kuskia noin sekunnin sisällä.

Ferrarin Charles Leclercin sessio alkoi karmaisevasti. Monacolaisen kilpuri hajosi itsestään heti ensimmäisen aikakierroksen alussa, aiheuttaen vuoden ensimmäiset punaiset liput. Italialaistallissa riitti kuitenkin vauhtia. Carlos Sainz oli session nopein ja Leclerc lopulta kolmas. George Russell oli toinen ja Aston Martinit sijoilla neljä ja viisi Fernando Alonson johdolla.

Valtteri Bottas päätyi sijalle 11. Suomalainen peittosi tallikaverinsa ja jäi kärkiajasta puoli sekuntia.

Myös putoamistaistelu oli hurjan tasainen. Lando Norris sekä Logan Sargeant kellottivat tismalleen saman ajan, mutta McLaren-kuski ehti ajassaan ensin. Näin Williams-tulokas jäi ensimmäiseen osioon. Sessiosta putosivat myös Alpinen Pierre Gasly, Haasin Kevin Magnussen, McLarenin Oscar Piastri sekä AlphaTaurin Nyck de Vries.