Bahrainin GP:n aika-ajot päättyivät Red Bullin Max Verstappenin paalupaikkaan. Viimeisen session alussa nähtiin tiivistä taistelua hollantilaisen sekä Ferrarin Charles Leclercin kanssa. Ferrari ei kuitenkaan lähettänyt miestään takaisin radalle haastamaan Verstappenia, vaan päästi Leclercin ulos autosta minuutteja ennen loppua.

Näin Leclerc jäi lopulta kolmanteen lähtöruutuun Red Bullien taakse. Aika-ajon jälkeisessä haastattelussa Leclerc paljastaa, mistä tämä johtui.

– Autossa ei ollut mitään vikaa, Leclerc aloitti.

– Taistelimme paalupaikasta, mikä oli yllätys meille. Emme odottaneet tätä testien jälkeen. Meidän pitää kuitenkin muistaa, että kisamitassa tunnemme olevamme heitä (Red Bullia) heikompia. Mutta autossa ei ollut vikaa. Meistä on parempi aloittaa kilpailu tuoreilla renkailla kolmantena kuin paalulta vanhoilla.

Ferrari päätti siis säästää yhden pehmeän rengassetin huomiseen osakilpailuun. Se antaa tallille pienen edun strategiassa.

Leclerc saa vierelleen tallikaverinsa Carlos Sainzin.