F1-kausi 2023 polkaistiin käyntiin Bahrainissa ensimmäisillä harjoituksilla. Session nopeinta vauhtia tarjoili Red Bullin Sergio Perez. Meksikolainen oli noin neljä kymmenystä nopeampi kuin vahvoja otteitaan Aston Martinilla jatkanut Fernando Alonso.

Kolmas oli Perezin tallikaveri Max Verstappen. Hallitseva mestari jäi kärjestä noin kuusi kymmenystä. McLarenin Lando Norris oli neljäs ja Ferrarin Charles Leclerc täytti viiden kärjen.

Erot olivat kauden avaavassa sessiossa ainakin vielä tässä kohtaa todella suuria, sillä jo neljänneksi ehtinyt Norris jäi kärjestä lähes puolitoista sekuntia. Ajotapahtumien osalta selvittiin ilman suurempaa draamaa, vaikkakin ajovirheitä kuljettajilta nähtiin. Session alussa McLaren-tulokas Oscar Piastri menetti autonsa hallinnan ja ajautui ulos radalta.

Sen lisäksi Ferrarin Carlos Sainz pyörähti kovasta vauhdista hänen lähestyessään Bahrainin radan yhdeksännettä mutkaa. Laajojen turva-alueiden ansiosta espanjalaiselle ei aiheutunut rengassarjan pilaamista kummempaa vahinkoa.

Talvitestit kokonaan loukkaantumisen takia missanneen Lance Strollin harjoitus olisi kaivannut parempaa tuuria. Kanadalaisen kilpuriin iski ongelma sytytyksen kanssa ja arvokkaita ajominuutteja valui hukkaan tiimin korjatessa vikaa. Stroll sai kuitenkin raavittua lopulta kasaan mukavan määrän kierroksia.

Suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas oli Alfa Romeollaan harjoituksen yhdeksäs ja eroa kärkeen kertyi vajaat kaksi sekuntia.

Toinen harjoitus käynnistyy kello 17:00 Suomen aikaa. Koko ensimmäisen harjoituksen tulosluettelon näet alta.

Jos twiitti ei näy, näet sen tästä.

Formula 1

@F1
FP1 CLASSIFICATION

It's @SChecoPerez who tops our first session of 2023! 👊

#BahrainGP #F1