F1-kausi 2023 starttaa talvitestien muodossa muutaman viikon päästä. Kuljettajakaarti on kokenut huomattavan muutoksen viime kauteen nähden, joten on hyvä kerrata ketkä istuvat F1-autojen ratin takana tulevalla sesongilla.

Red Bull: Viime kauden kiistaton ykköstalli ei vaihda menestystä tuonutta kuljettajakaksikkoa. Luonnollisesti F1-sarjan kuningas Max Verstappen ei ole lähdössä mihinkään. Kaksinkertaisella maailmanmestarilla on nimissään kuninkuusluokan pisin sopimus. Hollantilaisen pahvi ulottuu kauden 2028 loppuun.

Hänen aisaparinaan toimii Sergio Perez. Kaksikon välillä kipinöi viime kauden päätöskierroksilla, mutta Perezin voitto Monacossa kauden alkupuoliskolla toi hänelle aikaisen jatkosopimuksen. Perezin sopimus ulottuu kauden 2024 loppuun.

Ferrari: Viime kauden vahvasti aloittanut Ferrari pyrkii parantamaan mestaruushaastoaan tällä kaudella. Kuljettajakaarti on paperilla vahva, mutta Charles Leclerc sekä Carlos Sainz sortuvat toistaiseksi virheisiin liian usein. Molempien sopimukset ovat katkolla kauden 2024 päätteeksi.

Mercedes: F1-sarjaa mielin määrin turbo-hybridi aikakaudella hallinnut saksalaisvalmistaja otti suurta takapakkia viime kaudella. Talli ei ollut mukana mestaruustaistossa, joten kahdeksan kauden mittainen valmistajienmestaruusputki katkesi. Lisäksi molemmat kuljettajat ovat vailla sopimusta tämän kauden jälkeen. George Russell on tulevaisuus tallissa, mutta miten käy Lewis Hamitonin? Brittimestari ei ole toistaiseksi allekirjoittanut jatkosopimusta tallin kanssa vaikean viime kauden jälkeen.

McLaren: Brittitalli ei ole päässyt vielä kärkikahinoihin, mutta suunta on oikea. Viime kaudella tallia yksin harteillaan kantanut Lando Norris saa vierelleen superlupaus Oscar Piastrin. Kokenut Daniel Ricciardo sai tehdä maamiehelleen tilaa, jääden ilman paikkaa. Norrisilla on F1-sarjan toisiksi pisin sopimus, ulottuen kauden 2025 loppuun. Debyyttinsä tekevä Piastri sai kahden vuoden sopimuksen.

Alpine: Fernando Alonso ulos, Pierre Gasly sisään. GP-voittaja jätti Red Bull -konsernin paremman tulevaisuuden toivossa. Nyt hän pääsee entisen vihamiehensä Esteban Oconin rinnalle tavoittelemaan menestystä. Molempien sopimukset kattavat seuraavat kaksi vuotta.

Alfa Romeo: Valtteri Bottaksen tilanne on loistava. Muutoksen tuulet puhaltavat Sauberilla, mutta suomalaisen paikka tallin tulevaisuudessa on taattu. 32-vuotias omaa Norrisin kanssa F1-sarjan toiseksi pisimmän sopimuksen, joka päättyy vasta kauden 2025 jälkeen. Viime kauden tulokas Zhou Guanyu jatkaa myös tallissa, toistaiseksi yhden vuoden sopimuksella.

Aston Martin: Viime kaudet budjettiinsa nähden alisuortittanut Aston vaihtoi F1-legendan toiseen. Sebastian Vettel jätti kilparadat taakseen ja Alonso ottaa saksalaisen paikan. F1-historain kokenein kuski on edelleen nopea, ja Aston Martin näkee sen. Miehen sopimus onkin kaksivuotinen. Omistajan poika Lance Stroll on ainoa kuljettaja koko F1-sarjassa, jonka sopimuksen pituudesta ei ole tietoa. On kuitenkin sopiva olettaa, että mies ajaa niin pitkään kun isä omistaa tallin.

AlphaTauri: Red Bullin sisartiimi saa riveihinsä entisen Mercedes-organisaation tähden Nyck de Vriesin. Hollantilainen säväytti viime kaudella ajaessaan varakuljettajana pisteille Italian GP:ssä. De Vriesin sopimus päättyy kauden 2024 päätteeksi. Organisaation oma juniori Yuki Tsunoda taistelee jatkostaan. Miehen sopimus on katkolla tämän vuoden lopussa.

Haas: Amerikkalaistalli paransi viime kaudella hurjasti, mutta potentiaalia oli parempaankin. Haas-johto tiesi tämän ja koki puutteen olevan Mick Schumacherissa. Saksalainen sai tehdä tilaa kokeneelle Nico Hülkenbergille. Saksalaiskuljettaja liittyy Kevin Magnussenin seuraksi. Hülkenbergin sopimus on kaksivuotinen, kun Magnussenin sopimus on päättymässä 2023 jälkeen.

Williams: Legendaarinen brittitalli ei jatkanut Nicholas Latifin sopimusta, vaan päätti turvautua Logan Sargeantiin. Kuljettajalupaus sai vuoden sopimuksen. Viime kauden ainoa valopilkku Alexander Albon on niin ikään viimeisellä sopimusvuodellaan.

Talvitestit ajetaan Barhainissa 23-25.2. Uusi kausi käynnistyy viikkoa myöhemmin samaisella näyttämöllä.