F1-sarjan suomalaiskuljettaja Valtteri Bottas nauttii luotosa Alfa Romeo -tallissa. Kokenut kilpakuski tulee kuitenkin kohtaamaan muutoksia kauden 2023 jälkeen.

Bottas solmi monivuotisen sopimuksen tallin kanssa kesällä 2021. Sopimus on ensimmäinen useamman vuoden kattava diili, joka suomalaiselle on F1-sarjassa siunaantunut. Useamman vuoden sopimus olikin ratkaiseva tekijä Bottaksen päätöksessä siirtyä Alfa Romeolle.

Sauber Groupin talli menettää kuitenkin Alfa Romeo -nimen sekä tuen ensi kaudeksi. Talli on jo ilmoittanut, että F1-tulokas Audi ottaa tallin haltuunsa kaudesta 2026 eteenpäin.

Bottas haluaa olla mukana tässä projektissa. Hän haluaa istua neuvottelupöytään Sauberin sekä Audin kanssa heti kauden alussa etsien monivuotista sopimusta, joka pitäisi hänet tallissa ainakin seuraavat neljä vuotta.

– Tämä on hieno mahdollisuus tallille. Se tuo tasaisuutta sekä jotain uutta, Bottas kommentoi Autosportille.

– Nyt kuitenkin keskitymme uuteen kauteen. Mikään ei tule muuttumaan kaudella 2023. Mutta haluan keskustella jatkosta aikaisin kaudella. Tiedän kokemuksesta, miten sopimusneuvottelut voivat venyä ja muodostua peikoksi mielessä.