Alfa Romeon 2022-kausi hyytyi ennenaikaisesti jo ennen kesätaukoa. Talli oli ensimmäisten kilpailuiden jälkeen keskikastin kärjen vauhdissa, mutta lopulta Alfa Romeo oli lähellä pudota peräti seitsemänneksi kauden viimeisessä kilpailussa.

Viime kauden ainoan tulokkaan Zhou Guanyun mukaan syy Alfan hyytymiselle on simppeli: talli ei päivittänyt kilpuriaan tarpeeksi.

Alfa Romeo onnistui nappaamaan pisteitä vain kolmessa kilpailussa viimeisestä 13:ta. Zhou nyt paljastaa, että talli ei koskaan yltänyt kulukattoon kauden aikana. Talli päivitti autoaan vain kahdesti kesätauon jälkeen, mikä pudotti sen kauas keskikastin huipun vauhdista.

– Asia on simppeli: Muut tallit olivat parempia autonsa kehityksessä, Zhou aloitti RN365-sivuston haastattelussa.

– Saimme ensimmäisen päivityksemme kesätauon jälkeen Suzukassa ja seuraavan ja viimeisen Austinissa. Jos osat olisivat tulleet aiemmin, olisimme olleet paremmassa asemassa taistelussa kuudennesta sijasta.

– Totta puhuen emme ole vieläkään täyttäneet budettikattoa. Toivottavasti saamme päivityksiä nopeammin ensi kaudella.