Kansainvälinen autourheiluliitto FIA uskoo heidän sadekelille kehitellyn ratkaisun vesisumun vähentämiseksi vähentävän näkyvyysongelmia runsaasti.

Autojen renkaiden päälle asennettavilla roiskesuojilla halutaan välttää kauden 2021 Belgian GP:n kaltaiset tapahtumat, jolloin sunnuntain kilpailusta muodostui vain parin kierroksen pyörähdys turva-auton takana.

– Ajattelemme sen olevan ratkaisu, jota joudutaan käyttämään vain pari kertaa vuodessa. Tarkoituksena ei ole asentaa niitä joka kerta, kun taivaalta tipahtaa pari vesipisaraa, kertoo FIA:n edustaja Nikolas Tombazis PlanetF1:n mukaan.

Sääolosuhteet olivat kuninkuusluokalle hieman armollisempia viime kaudella, vaikka Japanin Suzukassa jouduttiinkin pitkään odottelemaan ajohommiin pääsyä. Pidon määrä vesisateella on edelleen ongelma, mutta näkyvyys on ollut myös yksi suurimmista harmaita hiuksia aiheuttavista tekijöistä. Edellä ajavaa on erittäin vaikeaa seurata sankan vesisuihkun johdosta.

– Teemme prototyyppejä oikeanlaisen ratkaisun löydyttyä ja kokeilemme niitä joissakin autoissa, jotta voimme arvioida sitä kunnolla. Odotan sen parantavan näkyvyyttä ehkä 50 prosentilla, sanoi Tombazis.

LUE MYÖS: Esteban Ocon myhäilee tyytyväisyyttään konkarikuskin päihittämisestä – ”Pakkoa sanoa, että tuntuu hyvältä”