Kansainvälinen autoliitto FIA linjasi tiistaina, että kuljettajilta on kielletty uskonnolliset, poliittiset tai muut henkilökohtaiset eleet sekä kannanotot F1-tapahtumissa ilman erityislupaa. Autoliitto vannoi valvovansa sääntöä tarkasti rangaistuksienkin uhalla.

Tämä on avannut kuitenkin todellisen pandoran laatikon. 10 rangaistuspisteessä seuraavan puolen vuoden ajan jumissa oleva Pierre Gaslyn kilpailua edeltävä ”rituaali” on toistaiseksi kyseenalaistettuna.

Gasly tekee kristinuskosta tutun ristin merkin itselleen ennen jokaista lähtöä. Rituaalin pienestä huomiosta huolimatta kyseessä on uskonnollinen ele. F1-toimittaja sekä mediakasvo Will Buxton on lähestynyt FIA:ta aiheesta tiedustellen onko vastaavanlainen ele sallittu ja jos on, niin missä raja menee?

Gasly on tukalassa tilanteessa. Ranskalainen on vain kaksi rangaistuspistettä kilpailukiellosta, eikä miehen tili tyhjene ennen toukokuuta. Yksikin rike voi tietää yhden tapahtuman huilia tuoreelle Alpine-kuskille.