F1-sarja on ehtinyt olla tauolla muutaman viikon, mutta valmistelut ensi vuotta varten on aloitettu hyvissä ajoin. Ensimmäinen talli onkin jo julkistanut kauden 2023 ajokin lanseerauspäivän.

Ensimmäinen talli joka paljastaa uuden autonsa on Aston Martin. Lawrence Strollin johtama talli esittelee luomuksensa 13.2.2023.

Kaksi kautta Aston Martinina tunnettu talli on alisuorittanut pahasti resursseihin nähden. Talli on jäänyt sijalle seitsemän kahtena peräkkäisenä vuotena. Racing Pointina vielä 2020 tunnettu ”pinkki Mercedes” kurvaili tällöin neljännelle sijalle MM-pisteissä.

Tallipäällikkö Mike Krack on kuitenkin toiveikas ensi kaudesta. F1-legenda Sebstian Vettelin tilalle palkattiin ikivihreä Fernando Alonso, mutta tärkeintä oli tallin huima kehityskaari viime kauden päätyttyä. Talli ylsi tasapisteisiin Alfa Romeon kanssa, mutta Valtteri Bottaksen loistoajo Imolassa varmisti sveitsiläistallille kuudennen paikan. Silti Astonin nousu oli komea.

– Meidän on pakko ottaa askel eteenpäin ensi kaudella. Uskon että olemme aloittaneet sen prosessin jo Fernandon palkkaamisella. Haluamme olla mukana taistelussa McLarenia sekä Alpinea vastaan.