Suomalainen formulalupaus Tuukka Taponen, 16, on valittu Ferrarin F1-junioriakatemiaan, julkisti Ferrari tiistaina.

Taponen vakuutti italialaispoppoon mahtavilla otteillaan lokakuussa järjestetyllä nuorten kuljettajien ajoleirillä.

Suomalainen oli lähellä Ferrari-kiinnitystä jo viime vuonna, mutta he päättivät katsoa ja odottaa, kuinka Taponen kehittyy. Tällä kertaa paikka napsahti akatemiasta ja tie formulauran rakentamiselle on nyt toden teolla auki. Taponen voitti viime vuonna kartingin OK-luokan maailmanmestaruuden ja sijoittui tänä vuonna samassa luokassa hopealle.

Ensi kaudella suomalaislupausta odottaa haasteet Formula 4 -sarjan parissa ja italialaisjätin tuki on nyt käytettävä hyödyksi kaikin tavoin.

– Olen todella iloinen tultuani valituksi Ferrarin akatemiaan. Viikko Maranellossa ja ajaminen Fioranon radalla oli uskomaton kokemus. Olen todella ylpeä, kun saan kantaa haalarissani Ferrarin tanssahtelevaa oria, kommentoi Taponen pestiään.