Red Bull sekä Max Verstappen ovat joutuneet kovaan mediamyrskyyn viimeisen viikon aikana. Kaksinkertainen maailmanmestari aiheutti kohua kuninkuusluokassa, kun tämä kieltäytyi auttamasta tallikaveriaan Sergio Pereziä MM-taistossa.

Verstappen ei suostunut luovuttamaan kuudetta sijaansa takaisin Perezille, vaikka Verstappen ei hyötynyt tilanteesta mitään. Kilpailun jälkeen Perez räjähti tallitoverilleen julkisesti. Verstappen puolestaan heitti bensaa liekkeihin väittämällä, että hän oli keskustellut tallin kanssa jo aiemmin, ja kieltäytynyt luovuttaan paikkansa Perezille.

Red Bull julkaisi tiedotteen asiasta Abu Dhabin päätöskilpailun alla. Tiedotteessa ei mainita Pereziä sanallakaan, mutta se keskittyykin Verstappenin puolusteluun. Tiedotteessa sanotaan, että Verstappen kuulee tallimääräyksen vasta kilpailun viimeisessä mutkassa. Tämä osoittautui nopeasti valheeksi.

F1TV tarjoaa katsojille mahdollisuuksia seurata jokaisen auton onboard-kameraa, sekä suoraa radioyhteyttä tallin sekä kuskin välillä. Muutaman minuutin tutkinnan jälkeen voidaan todeta, että kisainsinööri Gianpiero Lambiasse ohjeistaa Verstappenia antamaan paikkansa Perezille jo mutkassa neljä. Hänelle toistettiin ohje kolmesti muutama mutka myöhemmin, mutta Verstappen ei vastannut tähän.

Lisäksi talli pitää Verstappenin antaman syyn tapaukseen yksityisenä. RB ei aio kommentoida tapahtunutta enää julkisesti.