Formulamaailmassa on puhuttu paljon Red Bullin saamasta rangaistuksesta. Talli ylitti kulukaton ja sai siitä hyvästä seitsemän miljoonan dollarin sakot. Lisäksi Red Bullin tuulitunnelitestausaikaa vähennetään kymmenen prosenttia vuonna 2023.

– Ensinnäkin olen iloinen, että asia on nyt käsitelty ja että Red Bull hyväksyi FIA:n rangaistuksen. Teknisissä asioissa ja kisatilanteissa päätökset ovat yleensä selviä, esimerkiksi jos auto on liian kevyt tai jos kuljettaja ylittää ratarajat, Mika Häkkinen sanoi Unibetin artikkelissa.

– Taloudellisissa säännöissä harmaa alue oli kuitenkin odotettavissa. Siksi varmaan kaikki hyväksyivät, että budjettikattoa voi rikkoa kahdella eri tavalla – ylitys voi olla pieni tai suuri. FIA ymmärsi, että ylitys voi olla eritasoinen ja johtua eri syistä

Häkkinen näkee, että koko sarja lopulta hyötyy Red Bullin saamasta negatiivisesta huomiosta.

– Red Bullin rangaistus pienestä ylityksestä on merkittävä. Taloudellista ja aerodynaamista rangaistusta suurempi haitta on se, miten kiusallinen tilanne on tallille ollut. Hyvä puoli on se, ettei mikään talli halua kokea samaa ensi vuonna, Häkkinen sanoi.

– Vaikka Red Bullille tilanne on ollut vaikea ja kiistanalainen, uskon, että pitkällä tähtäimellä F1 hyötyy kohusta, koska kukaan tallipäällikkö ei halua saada samanlaista negatiivista julkisuutta tulevaisuudessa.

Lue koko artikkeli tästä.