Mercedes-tähti Lewis Hamilton koki kaudella 2022 jotain sellaista, mihin hän ei ole vuosikausiin tottunut. Auto oli hidas, eikä sillä ollut realistista voittosaumaa kuin kenties vasta kauden viimeisissä kisoissa.

Seitsenkertainen maailmanmestari oli lopulta MM-pisteissä vasta kuudes ja tätä myöten useampi menestysvuosien hämmästyttävä menestysputki katkesi. GPBlog listasi muutaman brittikuljettajan huomionarvoisen putken päättymisen.

Viime viikonloppuna päättynyt F1-kausi tarkoitti sitä, että Hamilton jäi ensimmäistä kertaa urallaan ilman ainuttakaan osakilpailuvoittoa koko kaudella. Sen lisäksi britti ei onnistunut nappaamaan ainuttakaan paalupaikkaa, joka on myös ensimmäinen kerta hänen pitkällä ja menestyksekkäällä urallaan.

Kuudes sija MM-sarjan loppupisteissä oli Hamiltonin kaudella 2007 startanneen F1-uran heikoin sijoitus ja ensimmäinen kerta, kun hän ei yltänyt viiden parhaan joukkoon.

Seuraavana onkin vuorossa hurja tilastokummajainen, sillä päättyneellä F1-kaudella nähtiin jotakin sellaista, mitä ollaan todistettu viimeksi 90-luvun alussa. Tämä oli ensimmäinen kerta sitten kauden 1991, kun Hamilton tai Michael Schumacher eivät voittaneet ainuttakaan kisaa. Kertoo omaa kieltään kahdesta oman aikansa tilastollisesti menestyksekkäimmistä kuljettajista.

Tukkaan tuli myös tällä kaudella pitkästä aikaa tallikaverilta loppupisteissä ja kyseessä on ensimmäinen kerta, kun seitsenkertaisen mestarin pätkii kuljettaja, joka ei ole voittanut maailmanmestaruutta. Aiemmin urallaan Hamilton on hävinnyt Fernando Alonsolle debyyttikaudellaan, vaikkakin McLaren-kaksikko oli tasapisteissä. Sen lisäksi Jenson Button keräsi kaudella 2011 Hamiltonia enemmän pisteitä.

Mercedeksen ja Hamiltonin kannalta onkin syytä toivoa, että ensi kaudella he onnistuvat tosissaan haastamaan kuumimman kärjen, sillä kyllähän seitsemän maailmanmestaruuden arvoinen kuljettaja sinne kuuluu.

LUE MYÖS: F1-kuskien ansiot julki – listauksessa uusi palkkakuningas