Tiistaina vahvistettiin Ferrarin tallipäällikön Mattia Binotton jättävän tehtävänsä kuluvan vuoden lopussa.

Uutista osattiin odottaa viime aikaisten huhujen perusteella, vaikka italialaistallista ne kiistettiinkin.

Binotto luotsasi Italian kansan ylpeyttä yhteensä neljän kauden ajan, eikä Ferrarilla tunnetusti olla kärsivällisiä, mikäli tulokset eivät ole odotettuja. Etenkin tällä kaudella punaiset saivat runsaasti lokaa niskaansa esimerkiksi erikoisten taktiikoiden johdosta, vaikka auto oli etenkin kauden alussa valmis haastamaan tosissaan maailmanmestaruudesta.

Taktiset mokat, kuljettajien ajovirheet sekä auton epäluotettavuus lopulta suistivat Maranellon ylpeyden pikavauhdilla ulos mestaruustaistosta. Kuljettajien -sekä valmistajien MM-sarjan kakkostila ei riittänyt ja sirkuksen vetäjä vaihtuu jälleen kerran.

Auto, Motor und Sportin mukaan Binotto oli lähtökuopissa jo vuosi sitten ja kertoo myös syyn vuoden jatkoajalle. Ferrarilla etsittiin jo kauden 2021 jälkeen korvaajaa tallin johtoon ja julkaisun mukaan he olisivat kosiskelleet McLarenin sekä Red Bullin tallipomoja, Andreas Seidlia sekä Christian Horneria, mutta olivat odotetusti kohteliaasti kieltäytyneet moisesta pestistä.

Lyhykäisyydessään potentiaalisten korvaajien lista oli lopulta niin pieni, että Binotto sai jatkaa vielä tämän kauden Ferrarin tallipäällikkönä. Seuraavaksi odotellaankin italialaistallin ilmoitusta seuraavasta tallipomosta. Vahvimmin huhupuheissa Binotton seuraajaksi on nimetty Alfa Romeon tallipäällikkö Frederick Vasseur sekä tehtävänsä F1-sarjan johtotehtävissä juuri päättänyt Ross Brawn.

LUE MYÖS: Italiasta kantautuu hurjia huhuja – takavuosien Ferrari-nero ehdolla tallipäälliköksi