Ferrarin tallipäällikön pesti on jälleen kerran tuulinen paikka viime viikkoisten huhupuheiden myötä.

Tallin nykyisen pomon Mattia Binotton on huhuttu eroavan pestistään kuluvan vuoden loppuun mennessä ja hänen seuraajan roolissaan on viime aikaisten huhujen perustella vahvimmin kiinni Alfa Romeon tallipääällikkö Frederic Vasseur.

Ferrari aiemmin teilasi moiset puheet hölynpölynä ja nyt lisää bensaa liekkeihin heittää italialaislehti La Stampa. Julkaisun mukaan legendaarinen Ross Brawn olisi olisi ehdolla italialaistallin pomoksi.

68-vuotias Brawn oli yksi Ferrarin takavuosien menestysputken takuumiehistä hänen toimiessaan Ferrarin teknisenä johtajana, jolloin Michael Schumacher kaasutteli viisi maailmanmestaruutta peräjälkeen vuosina 2000-04.

Brawn tuli tunnetuksi etenkin taktisena velhona sekä Brawn GP:n satumaisen tarinan puuhamiehestä vuonna 2009, jolloin he kävivät pokkaamassa mestaruuden Honda-tallin raunioille rakennetulla kilpurillaan.

Brawn on juuri hiljattain siirtynyt syrjään F1-sarjan moottoriurheilujohtajan tehtävistä, joita hän hoiti vuodesta 2017 lähtien. Ferrari ei ole onnistunut saavuttamaan jättimenestystä vuosikausiin ja monesti syyttävä sormi on osoittanut tallin italialaista johtoporrasta kohden, joten Brawnin palkkaamisessa ainakin tältä osin tallipomopolitiikassa voisi olla muutoksen paikka.

Ferrarilla on viimeksi ollut ei-italialainen tallipäällikkö kaudella 2007, jolloin vuosikausia pestissään viihtynyt Jean Todt oli pomona Kimi Räikkösen voittaessa uransa ainoaksi jääneen maailmanmestaruutensa. Räikkönen on tätä nykyä edelleen myös Ferrarin viimeisin maailmanmestari.

LUE MYÖS: F1-kuskien ansiot julki – listauksessa uusi palkkakuningas